Areal
43 - 121 m2
Soverom
1 - 3
Ant etasjer
4
Boligtype
Leilighet
Eieform
Eier (Selveier)
Energimerking
C - oransje

Beliggenhet

Dette er en mulighet til å skaffe seg en ny, praktisk og pen leilighet sentralt på Råholt. Sundbyhagan er omgitt av kulturminner og er beliggende kun 500 meters gangavstand fra Eidsvoll Verk stasjon. Her slipper du å bekymre deg over vedlikehold av hus og tungt hagearbeid. Det er lett å trives i slike rolige og flotte omgivelser. Få mer tid til å nyte livets goder og det som virkelig betyr noe. Bo i et komfortabelt, lettstelt og
moderne nytt hjem.

Sundbyhagan salgtrinn I var en salgssuksess og bygging igangsettes ukes16, nå lanseres salgstrinn II med 34 selveierleiligheter, 43-121 kvm. Salgstart skjer torsdag 23. april. Registrer din interesse og få tilsendt prospekt og prisliste. Ønsker du kjøpe bolig ved salgsstart må midlertidig kjøpsavtale mailes i utfylt stand til megler før 23/4. Fra salgsstart selges boligene fortløpende til faste priser.

Sundbyhagan vil ved ferdigstillelsen bestå av rundt 130 leiligheter fordelt på 3-4 byggetrinn. Bebyggelsen vil omkranse et felles tun. Tunet vil bestå av samlingsplass, lekeplass med huske, sandkasse etc. Det legges opp til å lage en trivelig samlingsplass med benker og bord. Her kan beboerne samles til hyggelige lag. Grønne arealer omgir byggene
og er egnet for lek, rekreasjon Og opphold.

Beliggenhet
Sundbyhagan boligsameie ligger på Råholt, et tettsted i Eidsvoll kommune i Akershus fylke. Adkomst fra Oslo: følg E6 nordover og ta avkjøringen mot Råholt. Følg Trondheimsveien mot Råholt sentrum og ta til venstre i rundkjøringen ved Eidsvoll Verk stasjon inn på Sagmoveien. Kjør 800 meter og ta deretter til høyre inn på Sundbyveien. Kjør 500 meter og prosjektet skal oppføres på høyre hånd med innkjøring fra Statsrådvegen.

NYT FRILUFTSLIVET
Dette er stedet for alle som er glade i å ha naturen og sportslige aktiviteter rett i nærheten! Om sommeren kan man sykle eller gå på merkede løyper i alle retninger inne i marka. Her kan man bade i deilige innsjøer, padle med kano, fiske, eller gå på historiske stier. Om høsten kan man plukke både blåbær, tyttebær og villbringebær. Det finnes også en mengde sopparter her som kan plukkes til spennende retter. Gjennom vinterhalvåret kan man ta skiturer i flotte preparerte løyper. Nyt naturen hele året! I dette boligområdet ligger alt til rette for et aktivt og spennende kultur- og friluftsliv. Det er lett å finne roen og det gode liv på Råholt.

OM RÅHOLT
Råholt ligger i den sørlige delen av grunnlovsbygda Eidsvoll. Det er ca. 12 400 innbyggere og tettstedet opplever en rivende utvikling med mange nyetableringer og økt tilflytting. Sentralt for utviklingen står Eidsvoll Verk stasjon, etablert i forbindelse med utbyggingen av hovedflyplassen på Gardermoen. Sentralt for stedet og sentralt for norsk historie er også Eidsvollsbygningen hvor Norges grunnlov ble forfattet og hvor prins Christian Frederik ble valgt til Norges konge i 1814.

I 2014 åpnet AMFI Eidsvoll med over 50 butikker, serveringssteder og eget helsesenter. Råholt har ny moderne svømmehall, full barnehagedekning, gode moderne barn- og ungdomskoler.

500 METER FRA EIDSVOLL VERK STASJON MED TO AVGANGER I TIMEN TIL:
– Oslo Lufthavn, 5 minutter
– Lillestrøm, 19 minutter
– Oslo S, 30 minutter
– London, 2 timer

BO I GRUNNLOVSBYGDA
Eidsvoll kommune er i sterk vekst og har utviklet seg til å bli et svært attraktivt bomiljø. Blant årsakene til dette er nærheten til hovedflyplassen på Gardermoen. Kommunen har i dag ca. 25 000 innbyggere.

Boligene i Sundbyhagan er omringet av kulturminner, blant annet Eidsvollsbygningen som er Norges viktigste nasjonale kulturminne. Skibladnerbryggen ligger i Eidsvoll sentrum. Skibladner er verdens eldste hjuldamper og går fortsatt i rute på Mjøsa, Norges største innsjø. I Eidsvoll finner vi også smaragdgruvene, gullverket gruver, Feiring jernverk, Mjøssamlingene og mye mer. Spennende aktiviteter for barn og voksne året rundt!

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Bebyggelse

Sundbyhagan ligger i et trivelig, trygt og sentralt boligområde cirka 500 meter fra Eidsvoll Verk Stasjon. Kombinasjonen mellom de landlige omgivelsene og den sentrale beliggenheten, med gangavstand til alt, gjør dette til et meget attraktivt boligområde. Bytt bolig og få ny livsstil.

Adkomst

Kjøreadkomst til underliggende parkeringskjeller og parkeringsplasser på terreng fra Statsrådvegen.

Orientering

Prosjektet består av 34 boligseksjoner, parkeringskjeller, utvendig sykkelparkering og fellesarealer. Utbygger for prosjektet er Sagmoen Prosjekt AS. Leveransebeskrivelsen følger vedlagt i prospektet og redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasje/parkering.

Areal & Boligutvikling AS er ansvarlig for konsept og ideutvikling. Byggherre er Sagmoen Prosjekt AS. Kontrakt og oppgjør forestås av Proaktiv Eiendomsmegling Lillestrøm ved Faglig leder Petter Andrè Aure. Totalentreprenør er Moelven Byggmodul AS.

Eiendommens adresse

Sundbyvegen 14

Tomten

Eiendommen er del av reguleringsplanen “Sandhaugen” med plan id 023724800 i Eidsvoll kommune. Eiendommen har gårdsnummer 97/ bruksnummer 9 m.fl. Ny betegnelse vil bli tildelt ved fradeling fra eiendommen. Seksjonsnummer for hver bolig fastsettes i forbindelse med seksjoneringen. Endelig adresse og husnummer fastsettes av kommunen. Seksjonssameie kan bli bestående av ytterligere blokker til med tilhørende seksjoner. Selger forbeholder seg retten til å seksjonere og organisere fremtidig sameie. Endelig tomtestørrelse er ikke fastsatt.

Tomtens beskaffenhet / Fellesarealer utomhus:
Fellesarealene utomhus vil bli levert med asfalterte gangarealer og gårdsplass. I tillegg blir områdene opparbeidet med plen og diverse beplantninger. Det vil bli montert moderne og tidsriktig utebelysning ved hovedinngang, garasjeport, svalganger og på alle terrasser/balkonger.

Byggemåte

Vedlagt i prospektet følger leveransebeskrivelsen.

Yttervegger: Yttervegger er kledd trepanel og plater. Fasade på svalgangside vil ha kledning med forbedret brannmotstand som følge av rømningskrav.

Vinduer, balkongdører og hoveddør: Vinduer og balkongdører leveres med energiglass. Vinduer og balkongdører leveres hvite utvendig og innvendig med standard størrelse. Hvit karm og klarlakkert eiketerskel. Hoveddør isolert med hvit, glatt lakkert overflate. Dørvridere og beslag i rustfritt stål utførelse med FG godkjent låssystem.

Innvendige vegger: Innervegger oppføres som bindingsverksvegger iht. lyd og brannkrav. Vegger overflatebehandles med standard trefiberplater med farge i type eggehvit.

Innvendige dører: Hvitmalte speildører med hvite karmer og lakkert eiketerskel.

Vegger bad: Vegger på bad leveres med Fibo-Trespo baderomsplater.

Gulv:Gulv i oppholdsrom leveres med 13 mm parkett i type hvitlasert eik.

Gulv bad: Gulv på bad leveres med grå fliser i størrelse 10×10 cm. I områder med fall kan dette avvike.

Til kjøkken leveres oppvaskkum i stål med blandebatteri og tilkobling for oppvaskmaskin. Toalett leveres som vegghengt i hvit utførelse med utenpåliggende cisterne. Det blir levert opplegg for vaskemaskin/kondenstørketrommel på bad. Dusjvegger leveres i herdet glass. Termostatstyrt blandebatteri. Det leveres 100 cm servantskap med heldekkende porselen servant, samt 100 cm speil-/overskap.

Brann- og røykvarsling: Det blir levert forskriftsmessig brannvarslingsanlegg. Alle leilighetene blir levert med boligsprinkling. Det leveres røykvarslere og slukningsutstyr i henhold til myndighetenes krav.

Det føres fiberkabel inn til teknisk rom i hver leilighet. Det leveres ett uttak for kabel-TV-system i stue. Sameiet er bundet til aktuell leverandør (Canal Digital eller Viken Fiber) de første 36 måneder fra overtakelsen. Etter dette tilhører infrastrukturen sameiet. Dette inneholder grunnpakke, bredbånd og dekoder. Endret programsammensetning utover grunnpakke bestilles og bekostes av hver enkelt beboer.

Areal

43-121 kvm BRA.

Alle boliger har balkong og det er inkluder en fast biloppstillingsplass i garasjekjeller. Trappefri adkomst via heis.

Boligenes arealer fremkommer av prislisten og av tegninger.

Arealberegningene er angitt i henhold til Veileder for NS3940. Arealet angis i BRA og P-rom.
P-rom: består vanligvis av oppholdsrom, soverom, kjøkken, entre/vindfang/gang, bad/dusjrom/toalett/vaskerom/badstu og rom for kommunikasjon inkl. trapp, mellom nevnte rom.
BRA: består i tillegg til p-rom vanligvis av boder og tekniske rom.

Alle arealer som er oppgitt i forbindelse med markedsføringen av prosjektet er beregnet basert på tegninger, er å betrakte som ca. areal, og det tas forbehold om mindre avvik fra det oppgitte. Arealet er gitt av utbygger og megler har ikke kontrollmålt arealene.

Standard

Boligene i Sundbyhagan leveres nøkkelferdig, klare for innflytting og med god standard. Materialer, innredning og interiør følger anerkjente standarder og kvaliteter. Solide og moderne, men ikke mer fastlåst enn at du kan benytte deg av tilvalgsmuligheter for å tilpasse leiligheten etter egne ønsker og behov. Hovedentreprenør Moelven Byggmodul har ansvaret for tilvalgsprosessen.

Mulige tilvalg vil innenfor gitte tidsfrister bli presentert i et eget tilvalgsmøte og omfatter blant annet ulike typer parkett, fliser på bad, kjøkken- og baderomsinnredninger, bad- og kjøkkenarmaturer og endringer i elektroinstalla-sjoner. Adgang til tilvalg er begrenset oppad til 15 % av kjøpesum i henhold til Bustadoppføringslova § 9.

Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat avtale. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør/underleverandør. Endringer ut over de som fremkommer i tilvalgbrosjyren må på fritt grunnlag vurderes av selger og dennes underleverandører. Konferer selger for nærmere informasjon.

I Sundbyhagan tilbys du gjennomtenkte løsninger i en moderne innpakning. Ingen revolusjon, men trivelige solide boliger av god norsk kvalitet. Elementer bygget i Norge. Oppføringen er kompleks men allikevel effektiv med kort byggetid. Det ferdige resultatet gir et spennende og moderne bygg med lave bokostnader. Arealeffektivt og funksjonelt. Alle leilighetene er gjennomgående med vinduer mot nord og sør. Alle leilighetene har egen balkong, trappefri adkomst via heis samt biloppstillingsplass i garasjekjeller.

Velg mellom gjennomgående 2 og 3-roms leiligheter med garasjekjeller, sportsbod og heis. Lyse og moderne leiligheter med åpen stue og kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til skjermet balkong. Arealeffektiv planløsning og praktisk innvendig bod samt romslig bad. Gode soverom med garderobeskap. Det vil bli vannbåren varme via radiatorer i alle oppholdsrom. Varmekabler på bad. Kjøkken, bad og garderobeinnredninger fra anerkjent leverandør. Balansert ventilasjon med eget luftbehandlingsanlegg for hver enkelt leilighet.

Prosjektet vil bli bygget i henhold til Teknisk forskrift av 2017, med siste gjeldende revisjon.

Oppvarming

Iht. kommunale krav skal området betjenes med fjernvarme via egen energibrønn. Det vil bli levert vannboren varme i radiatorer på vegg samt varmt tappevann. Forbruket av oppvarming blir målt i hver leilighet. Det blir levert varme i felles trappehus. Radiatorer har lokal termostatvrider på hver enhet. På bad leveres elektrisk varme i gulv.

Det leveres balansert ventilasjon i alle leiligheter med avtrekk fra våtrom, WC og kjøkken. Tilluft (friskluft) i oppholdsrom som stue og soverom.

Energimerking

Energimerking gir relevant informasjon om hvor energieffektiv boligen er. Energiattetster vil bli utarbeidet av selger etter at detaljprosjekteringen er gjennomført , og utleveres ved overtakelse av boligen. Energiattesten skal dokumenter at at man minst tilfredsstiller kategori C. Se www.energimerking.no for mer informasjon om energimerking av boliger.

Eier- og organisasjonsform

Prosjektet er tenkt oppdelt i et eierseksjonssameie i samsvar med eierseksjonsloven. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Selger står fritt til å bestemme seksjonsnummer. Det tas forbehold om eventuelle endringer av antall eierseksjoner i prosjektet. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Uteområde/tilhørende hageparsell, balkong/terrasser blir seksjonert som tilleggsdel til hver enkelt seksjon. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere dette annerledes, eksempelvis ved bruksretter. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets øvrige fellesareal.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Eierseksjonssameie

Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herundersørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur herunder forsikring av eiendommen veier, lys, brøyting, renovasjon, fjernvarmeanlegg, garasjeanlegg, kommunaleavgifter, forretningsførsel, strøm til fellesrom osv. Kostnader i forbindelse med sameiet vil fordeles på bakgrunn av eierbrøk. Se punktet “Felleskostnader til Eierseksjonssameiet”.

Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Styret i sameiet vil på vegne av alle kjøperne/ sameiet engasjere forretningsfører til å forestå driften av sameiet for de 2 første driftsår.

Vedtekter

Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Eventuelle forslag til endringer kan fremmes i henhold til vedtektene og eierseksjonsloven på senere årsmøte. Vedtektene er et utkast, og at endelige vedtekter vil bli utarbeidet i forbindelse med innsendelse av seksjoneringsbegjæringen

Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i garasjekjeller til hver av leilighetene.

Parkering / Sportsbod

Hver leilighet vil få bruksrett til garasjeplass i garasjeanlegg. Det vil i tillegg legges opp til utvendige felles/gjeste parkeringsplasser. Antall p-plasser er regulert av Eidsvoll kommune.

Inkludert i kjøpesummen følger en sportsbod i garasjekjeller.

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkering/sportsboder på den måte som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som en del av Sameiets fellesarealer, som tilleggsdel til seksjonene eller som en særskilt seksjon eller anleggseiendom (egen matrikkel). Parkeringsplassene/sportsbodene tildeles av utbygger.

HC-Parkering

Det vil bli etablert handicapplasser i parkeringsanleggeti henhold til offentlige krav. Enkelte av leilighetene vil få tildelt en HC-plass som sin parkeringsplass. Det gjøres oppmerksom på at kjøpere av leiligheter med tilknyttet HC-plass vil måtte akseptere bruksbytte dersom annen beboer med parkeringsplass har dokumentert behov for HC-plass. Jfr. eierseksjonslovens §26. Bruken av HC-plasser administreres av det fremtidige styret i sameiet.

Vei/vann/avløp

Det vil bli privat anlegg frem til offentlig tilknytning. Adkomst fra offentlig vei, med private veier i feltet. Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig avløpsnett og vann, via private stikkledninger. Tilknytningsavgifter bekostes av selger.

Forretningsfører

USBL

Sameiet

Sameiet Sundbyhagan II, under stiftelse.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie lf. eierseksjonsloven §23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Forsikring

Frem til overtakelsen vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtakelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Forretningsfører vil etablere forsikring på vegne av av eierseksjonssameiet. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikringer av evt. særskilte påkostninger.

Formuesverdi

Formuesverdien er pt. ikke fastsatt.Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt “primærbolig” (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller “sekundærbolig” (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.
For fritidseiendommer skal formuesverdien maksimalt utgjøre 30 % av markedsverdien. Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Felleskostnader

Felleskostnader er stipulert, og er basert på erfaring fra tilsvarende prosjekter basert på budsjett utarbeidet av utbygger og forretningsfører. Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i felleskap i henhold til de enkelte sameiebrøker. For enkelte utgifter kan fordelingen være lik mellom seksjonenen uavhengig av eierbrøken. Eksempler på dette kan være kollektive abonnementer, administrative kostnader, herunder arbeidsgiveravgift, og forretningsførerhonorarer. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Månedlige felleskostnader antas å ville ligge på ca kr. 34,- pr kvm BRA. Se utarbeidede budsjett for hva fellesutgiftene inkludere.

Det legges opp til at sameiet inngår avtale om levering av tv og internettjenester. En slik avtale vil normalt habindingstid på 3-5 år og kan inngås av utbygger før sameiet er satt i drift. Det blir mulighet for den enkelte seksjonseier å utvide pakken for egen regning.

Utbygger er ansvarlig for fellesutgiftene for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.

Oppstartskapital

Forretningsfører vil på vegne av sameiet, i forbindelse med kjøpers overtakelse av bolig, innkreve 3 mnd. ekstra felleskostnader som startkapital til sameiet. Innskuddet vil ikke bli avregnet mot månedlige fellesutgifter eller tilbakebetalt ved evt. salg av seksjonen. Eller:

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.

Offentlige/kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Velger kjøper allikevel å overta er det ulovlig å bebo/ta boligen i bruk. Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og evt. bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper evt. krav om dagbøter. Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på eiendommen. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse anbefaler megler at kjøper holder tilbake et beløp, til sikkerhet for at ferdigattest blir utstedt.

Utleie

Boligene har bare én boenhet og ingen separat utleiedel. Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge eller leie ut sine seksjoner. I henhold til eierseksjonsloven er det forbud mot kortidsutleie av seksjonen i sin helhet mer enn 90 døgn i året. Normalt vil det være et krav at et hvert salg eller bortleie av seksjoner skal meddeles skriftlig til sameiets forretningsfører/styre med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Reguleringsmessige forhold

Rammetillatelse er gitt.
Området er regulert til boligformål, kopi av reg.bestemmelser kan oversendes pr. mail.

Betalingsbetingelser

Når selger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslovens §12 forfaller kr. 100.000,- av kjøpesummen. Megler besitter kjøpers delbetalinger frem til overskjøting, og kan ikke før overskjøting av boligen foreta utbetaling til selger, med mindre selger stiller bankgaranti i henhold til bustadoppføringsloves §47. Renter på delinnbetalinger tilfaller kjøper frem til overtakelse eller §47 garanti foreligger.

Lovgrunnlag

Boligene selges til forbrukere i henhold til Bustadoppføringslova.

Dersom kjøper ikke er forbruker kommer i utgangspunktet ikke bustadoppføringslovens regler til anvendelse. Partene er dog enige om at bustadoppføringsloven kommer til anvendelse med unntak av følgende paragrafer som således ikke kan påberopes: -§§8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49 og 51-54. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene.

Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter Avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende.

Tilleggsarbeider

Mot vederlag har kjøper rett til å få utført endrings -og tilleggsarbeider. Rettigheten begrenses oppad til 15% av avtalt vederlag. Da prosjektet og prisene er basert på at utbyggingen skal gjennomføres rasjonelt og i stor grad ved serieproduksjon, bør kjøper velge fra en tilvalgsmeny som utarbeides fra selger/entreprenør. Dette er en fravikelse av normalordningen. Til orientering opplyses det at bustadoppføringslovas §9, 2. avsnitt inneholder bestemmelse om at ønsker om endringer og tilvalg kan avvises når disse vil føre til ulemper for entreprenør/selger som ikke står i forhold til forbrukerens interesse. Dersom det likevel er mulig å få utført de ønskede endringer, vil det kunne påløpe ekstra kostnader.
Endringene blir en del av kjøpekontrakten, på samme måte som de opprinnelig avtalte hovedytelsene. Endringene innebærer at beskrivelsen av salgsobjektet i punkt 1, med vedlegg, justeres i henhold til de avtalte endringer og tilvalg. Det er også etter Endringene selger som er ansvarlig for hele leveransen av boligen/fritidsboligen, og kjøper kan forholde seg til selger ved eventuell forsinkelse eller mangler knyttet til Endringene. Kjøper er ansvarlig for å betale hele kjøpesummen, inkludert betaling for Endringene, til eiendomsmeglers klientkonto. Selgers forpliktelse til å stille fordkuddsgaranti etter denne kontrakten og bustadoppføringslova § 47 vil gjelde tilsvarende for Endringene. Utbygger gis anledning til å beregne seg et påslag på bestilte tilleggsarbeider gjort med underleverandører.

Endringsavtaler skal være skriftlige.

Renter/Garanti

Selger skal, umiddelbart etter at avtale er inngått, stille garanti etter bustadoppføringslova § 12. Garantien skal gjelde fra tidspunkt for avtaleinngåelse og frem til fem år etter overtagelse. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse.
Er det i avtalen tatt forbehold som beskrevet i bustadoppføringslova § 12 annet ledd, andre setning, er det tilstrekkelig at selger stiller garantien straks etter at forbeholdene er falt bort, men selger skal uansett stille garanti før byggearbeidene starter.

Til det er dokumentert at det foreligger §12 garanti, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag.
Dersom selger stiller §47 garanti, vil deloppgjør utbetales selger /byggelånsbank. Renter på klientkonto tilhører kjøper frem til overtakelse eller §47 garanti foreligger. Garantiene dtilles direkte til kjøper med kopi til megler.

Videresalg

Kjøper kan søke om å få transportere sinerettigheter og plikter til en ny kjøper, senest 2 måned før overtagelse. Transporten kreversamtykke fra selger, og selger kan nekte overdragelse på fritt grunnlag. Transportgebyret utgjør kr. 25.000,- og betales av opprinnelig kjøper. Utgifter til eventuell bruk av megler kommer i tillegg. Påkrevde endringer av garantier ved et evt. videresalg/transport bekostes ikke av selger/utbygger.

Kostnader ved avbestillinger

Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53 frem til overtakelse har funnet sted. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må
dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr jfr. bustadoppføringslovens § 54. Dersom det aksepteres av kjøper, vil det utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle.

Kredittvurdering/dokumentasjon av finansieringsevne

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet.

Overtagelse

Byggetid er estimert til 10-14 mnd.

Budgivning

Ved innlevering av kjøpetilbud med kopi av gyldig legitimasjon er kjøper bundet når kjøpetilbudet er innlevert megler. Selger er bundet av aksepten når selger (skriftlig) har akseptert samme tilbud. Da selger er profesjonell part, gjelder ikke bestemmelsen om at innlevert kjøpetilbud må ha akseptfrist tidligst kl. 12.00 etter siste annonsert visning.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 01.06.2018 nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundetiltak av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.
Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Finansiering

Vi bistår mer enn gjerne med kontakt med ulike banker, men vi har ingen fast bankforbindelse da vi mener at vilkårene i ulike finansinstitusjoner varierer fra kundegruppe til kundegruppe. Vi kan således ikke anbefale en bestemt bank, men hjelper mer enn gjerne med å finne den banken som tilbyr deg best vilkår.

Tinglysing av hjemmel

Skjøte sendes for tinglysing i forbindelse med oppgjøret. Oppgjør forutsetter at det er gjennomført overtagelse og at partene har signert en overtakelsesprotokoll og sendt denne til oppgjørsavdelingen slik som avtalt i kontrakt. Det forutsettes at skjøte tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessenter mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøte må det tas forbehold om dette i kjøpetilbudet.

Salgsoppgave

Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 3035
Gårdsnr: 97
Bruksnr: 107