Lanserer mulighet for bildeling: – Miljøet spares og beboerne slipper unødige bilkostnader

Med mobiltelefonen som nøkkel kan du i løpet av sommeren leie bil når du måtte trenge det. Aktørene bak er spente på hvordan delings- økonomien vil slå til lokalt.
Klare: Eirik Nordeide og Shane Matheson er på plass i sitt nye lokale på Råholt. Foto: Bjørn Inge Salberg Rødfoss

Eirik Nordeide og kompanjongen i Areal & Bolig, Shane Matheson, er entusiastiske. I løpet av sommeren lanserer de – i samarbeid med bildelingstjenesten Otto som drives av Bertel O. Steen AS – muligheten for bildeling på Råholt.

– Tilbudet er åpent for alle, men bilene vil etter hvert plasseres i det nye prosjektet vårt i Sundbyhagan. Vi ønsker at kundene våre skal ha det enkelt, sier Eirik Nordeide til EUB.

Tjenesten Otto gir brukerne rett til å leie biler og elektriske kjøretøy.

– I første omgang lanserer vi muligheten for billeie. Vi vil vurdere om tilbudet skal utvides til også å gjelde elsykler og sparkesykkel. For å få tilgang til å leie kjøretøy må man først opprette en brukerkonto. Dette gjøres ved å laste ned appen «Otto» fra Bertel O. Steen, sier Shane Matheson.

Selskapet lanserte tjenesten i fjor høst. Snart kommer den altså til Råholt.

– Hvorfor Råholt?

– Vi skal bygge 300 boliger i Eidsvoll de kommende årene. Gjennom vår forretningsfører USBL ble vi gjort kjent med tjenesten. Medbildelingsparesmiljøet og beboerne spares for unødige bilkostnader, mener Nordeide. De understreker at tjenesten vil være tilgjengelig for alle.

– I første omgang plasseres bilen utenfor våre kontorlokaler i Trondheimsvegen Råholt. Det er kun 500 meter fra Eidsvoll Verk stasjon, påpeker Matheson.

Han legger til at det vil komme ytterligere én bil i utvalget etter hvert. Dette vil være en liten varebil. For å få tilgang til billeie kreves det at brukeren har hatt gyldig norsk førerkort (klasse b) i minimum ett år. Verifisering av brukerens identitet skjer gjennom BankID.

– Brukerens personnummer blir benyttet for å verifisere at det foreligger et gyldig førerkort. Dette gjennomføres via en løsning tilgjengelig fra Statens vegvesen. Leie av kjøretøy forutsetter også at du registrerer et gyldig betalingskort, sier Martin Vik, forretningsutvikler i Otto. er aktørene spente på om det er interesse for tilbudet.

– Det blir opp til folk og bestemme. Jeg vil for ordens skyld understreke at det er Otto som administrerer og styrer denne tjenesten. Vi har tilrettelagt, men det er også alt, avslutter Shane Matheson.