Når prosjektet står klart, er 114 boliger tilført det veletablerte nabolaget på Sagmoen.

– Nå har vi solgt 80 og har god tro på salg av ytterligere 34 boliger. Bakgrunnen for dette er Husbank, beliggenhet og kvalitet sier medeier Eirik Nordeide til EUB.
På Eidsvoll Verk er Solsiden Råholt AS i full gang med å utvikle Sundbyhagan trinn 4. Her bygges både leiligheter, rekkehus og kjedede eneboliger.

Til tross for sviktende marked, økte kostnader, økte renter og det faktum at mange utbyggingsprosjekter har blitt lagt på is det siste året, har ikke dette bidratt til å skremme utbyggeren.

– Prosjektet er forhåndsgodkjent av Husbanken. Dette betyr at kundene kan søke om lån med finansiering i Husbanken. Husbanken er Norges mest stabile og trygge bank. De fastsetter renten på grunnlag av statssertifikater og obligasjoner. Rentene i Husbanken er derfor ikke direkte tilknyttet til pengemarkedsrenten evt. finansiell uro, forteller Nordeide.

 

SATSER: Medeierne Eirik Nordeide og Finn Harald Pettersen. Foto: Jørgen Sørebø, Digit Media Norge AS

– Gjeldende månedlig flytende rente er per i dag 3,4 prosent. Ingen andre banker er i nærheten av å matche disse vilkårene, mener Nordeide.

Han er fult klar over at markedet ikke er i nærheten av hva det var.

– Når vi nå har trykket på knappen, er vi fullstendig og helt innforstått med at det er krevende tider. Vi starter i marka og lanserer på nett. Vi får se hvordan markedet tar oss imot. Det blir i overkant spennende, men vi har tro på at våre produkter skal stå godt, selv i urolige tider. Folk trenger boliger og snekkeren trenger mat på bordet! Selv er vi avhengig av produksjon og drift. Vi trenger en viss sysselsetning i virksomheten og noe sier meg at lediggang er roten til alt ondt. Den som intet våger, intet vinner, understreker Nordeide.

Finn Harald Pettersen har solgt private helse -omsorgstjenester i en mannsalder. Han er leder av Eidsvoll næringsforum og godt kjent i bygda som eier av Valstad sykehjem, som for øvrig er nærmeste nabo til prosjektet. Nå skal han selge boliger og deltar aktivt som medeier av prosjektet.

– Jeg har stor respekt for markedet og er skeptisk av natur. Det er fullt fokus på kostnadene og leverandørene må tilpasse seg. Kundene kommer ikke av seg selv og vi må jobbe hardt for hver eneste én, sier Pettersen. 

 

– God miks av kunder

Gjennom helse og omsorgssektoren er han godt kjent med og måtte tilpasse seg markedet.

– I samarbeid med det offentlige har vi levert gode helse og omsorgstjenester i over 50 år. Og for oss er hver eneste bruker og hver eneste kunde like viktig. Jeg tilfører forhåpentligvis kløkt, kunnskap og tålmodighet, forteller Pettersen.

– Hvilke prisnivå er valgt, hvem er kundene og hva er tidslinjen for prosjektet?

– Nå bygger vi tre forskjellige boligtyper her. Boligene bygges kun 500 meter fra Eidsvoll Verk stasjon. Verken tomt eller bolig på Sagmoen er billig om dagen. Leilighetene er priset opp mot lokale konkurrenter og den konkurransen vinner vi. Familieboligene er priset fra seks millioner og de største i overkant av 7,5 Sett opp mot kvadratmeterpris og fin-fin beliggenhet med umiddelbar nærhet til Gardermoen og Oslo, er dette konkurransedyktig, her får du i pose og sekk, mener Pettersen.

– Vi vil få en god miks av kunder i alle aldre. Her tilbys boliger til ungdommen og de godt etablerte. Familiene legger seg imellom aldersmessig. Det er interesse og salgstakt som bestemmer tidslinjen. Vi har rigget oss slik at vi tilpasser fremdrift etter evne. Vi tenker trinn for trinn. Nå har vi riktignok allerede bestilt åtte leiligheter. Men det finnes en nødstopp og den benytter vi om det blir nødvendig, avslutter Pettersen.