Nå gjenåpnes den populære møteplassen

Da koronatiltakene ble innført i mars valgte Coffee Too på Eidsvoll Verk å stenge. Det førte senere til at den populære kafeen gikk konkurs. Nå kan den med ny kapital gjenåpnes.
ÅPNER: Møteplassen Coffee Too Catering & Arrangementer AS åpner i Festiviteten. Fra v: Gunn Tomren, Hege Kjærnes, Marit Nyrud, Shane Chr. Matheson, Eirik Nordeide, Jorunn Mathiesen og Finn Harald Pettersen. Foto: Eidsvoll Ullensaker Blad

Dermed ser Coffee Too Catering og Arrangementer AS nå dagens lys, og åpnes i dag. – Coffee Too ble startet nærmest som et sosialt entreprenørskap i Traktorstallen i 2014. Da begynte vi med en møteplass for ungdommer. Noen av dem hadde droppet ut av videregående skole, og med frivillige mentorer hjalp vi dem tilbake, forteller daglig leder Hege Kjærnes. I 2015 flyttet de til Festiviteten, hvor det også ble åpnet kafé.

Forskjellige møteplasser

– Vi fortsatte med forskjellige møteplasser, som for eksempel barseltreffet Baby Too, familiefester, integreringskafé og flere andre sosiale møteplasser, sier Kjærnes. Dette og mere til har de planer om å fortsette med. – Blant annet startet vi en ungdomsklubb like før vi måtte stenge. Den setter vi i gang med igjen så fort som mulig. Vi fortsetter også med Habibi Too, som samler mange forskjellige nasjonaliteter. Her ønsker vi også å få med eidsvollinger, sier Kjærnes.

Tankesmie

Nå går de lokale aktørene Finn Harald Pettersen, Shane Chr. Matheson og Eirik Nordeide inn med kapital slik at kafeen og møteplassen kan fortsette i sin gode ånd. – Da Coffee Too ble tatt av koronaen, og gikk til opphør, så møtte jeg Jorunn Mathiesen, og hun inviterte oss med i en tankesmie i forhold til kafeen. Å skape noe rundt historiske Eidsvoll Verk, med grunntanken de har hatt hos Coffee Too, ser vi som interessant og noe det er stort behov for. Men også å få lov til å være med og videreutvikle tanker for stedet, med den beliggenheten det har, synes vi er hyggelig og spennende, sier Pettersen.

En institusjon

Matheson ser det som viktig å opprettholde tilbudet for bygdas innbyggere. – Det har blitt tilnærmet en institusjon for mange som har benyttet møteplassen, ikke minst for nye i bygda som har tatt i bruk stedet. For oss er det viktig å opprettholde dette tilbudet, men også å skape noe mer sammen, sier Matheson.

Arbeidsplasser

Han ser det også som viktig å ivareta arbeidsplassene Coffee Too representerer. – Det var mange som mistet inntekten sin, enten det var en heltids- eller deltidsinntekt, og det er artig å bidra til å opprettholde arbeidsplasser, sier Matheson. Planen er nå å starte forsiktig med seks-sju deltidsansatte, men håpet er at omsetningen vokser slik at de kan øke til mellom 15 og 20 personer etter hvert, slik det var tidligere. – Vi ser ikke noe annet motiv enn å opprettholde driften som har vært her. Vi går ikke inn med kapital med tro på at vi blir rike, sier Matheson.

 

Coffee Too ble startet nærmest som et sosialt entreprenørskap i Traktorstallen i 2014.